Уведомление относно промяна в стратегията и инвестиционната политика на ДФ „Астра Динамик”, организиран и управляван от УД „Астра Асет Мениджмънт” АД

16 October 2017

УД „Астра Асет Мениджмънт” АД уведомява притежателите на дялове и потенциалните инвеститори относно получено на 06 октомври 2017 г. одобрение от Комисията за финансов надзор (КФН) за промяна в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ, Правилата за оценка на портфейла и определяне нетната стойност на активите и Правилата за оценка и управление на риска на ДФ „Астра Динамик” (предишно наименование ДФ „Астра Ценни метали”).

Съгласно протокол от събрание на Съвета на директорите на УД „Астра Асет Мениджмънт” АД от 25.08.2017 г. е взето решение за промяна в стратегията и инвестиционната политика на фонда. Промените влизат в сила 30 дни след получаване на одобрение от КФН, а именно от 07.11.2017 г. Настоящите и потенциални инвеститори ще могат да се запознаят с актуализирания Проспект на Фонда, след одобрението на КФН, в офиса на Управляващото дружество – София, ул. „Средна гора” 49, ет. 5, ап. 8, както и на фирмения уеб сайт – www.astraam.bg.

Притежателите на дялове ще бъдат своевременно уведомени за промените в Правилата, за да вземат своето инвестиционно решение преди изтичане на 30-дневния срок.